Felicitació de Nadal de Victor Dresbach

En la jornada de reconeixement al cantaire i amic, en Victor Dresbach, que ja va fer més de 25 anys que canta a la Coral Sant Medir, també ens va fer un regal, la seva felicitació de Nadal.

HE TINGUT UN SOMNI

He somniat que la Coral Sant Medir era un arbre molt gran que fa mes de 60 anys uns jardiners van plantar en una terra poc llaurada a la barriada de la Bordeta a la Parròquia de Sant Medir.

Les arrels d’aquest arbre sou el poble que ens acompanya.

D’aquell primer plançó en sortiren quatre branques i cada branca tenia diferents fulles, les més altes eren les més clares i petites i les fulles de les branques més baixes eren més grans i fosques.

Amb el vent, totes les fulles ballen agermanades i fan una barreja de sons, una mena de fressa o brogit. Si tanco els ulls sento el so de la cadernera, el cant de la merla, el brogit d’un torrent d’aigua o la remor d’un bosc profund i misteriós.

Els vents sempre són diferents, siguin de migjorn o de tramuntana, porten amb l’aire la pols del camí, la boira de la matinada o el ressò de la vida del poble.

Avui, els jardiners d’aquest arbre han enriquit els seus colors i els seus sons i ha fet créixer noves branques; petites, grans, mitjanes i joves, que amb el vent expressen encara amb més força, la història d’aquesta terra i la història dels seus homes i de les seves dones.

Victor Dresbach

Nadal 2019

Viatge a Múnic

ÈXIT ESCLATANT, MALGRAT LA CLIMATOLOGIA Vam aprendre amb la pandèmia que res atura la Coral Sant Medir. Aplicat al viatge a Múnic cal parlar que quasi res atura la Coral... del tot. La nevada més gran i les temperatures més baixes del segle (XXI) van condicionar-nos...

Entrevistem Ramon Beltran

1a Part: Viure la Música amb Ramon Beltran Arellano Director de Coral Sant Medir 50 anys. Nascut a Barcelona, el 1973. Professor de música, pianista i director de corals des de 1997. Feliçment casat amb Asel·la Viñas, pedagoga de formació, amb qui formen un equip...

Finestra al barri -Reflexions

Inauguració d'un tanatori al barri de Sants El passat dia 13 de juliol, es va inaugurar el Tanatori de Sants, per tant, ja s'ha posat en marxa. Fa com un any que ho vam saber i uns quants veïns i algunes associacions ens vam començar a reunir i a queixar-nos perquè no...

Entrevistem l’Oleguer Suñé Salvat

El cantaire més gran dels homes en actiu, i un dels qui pensa que la CSM és més que una coral. 87 anys. Nascut a Barcelona, el 1936. Del carrer Olzinelles, de tota la vida. Administratiu. Feliçment casat amb Montserrat Trepat. Pare de família, amb tres fills (Oleguer,...

El río de la Música.

El llibre-guia turística ideal per a les vacances El río de la Música. Del Jazz y Blues al Rock. Desde Memphis a Nueva Orleans. A través del Misisipi. Miquel Jurado. Redbook Ediciones. Ma Non Troppo. Barcelona, 2019. Enquadernació: rústica amb solapes. 240 x 170 mm....

En Pinxo i la música africana.

En Pinxo i la música africana. Llibre musical / Magali Le Huche. - Barcelona: Estrella Polar, 2018.- Col·lecció Llibres de sons; Sèrie En Pinxo Temàtica: Infantil, de 3 a 5 anys Magali Le Huche va néixer a la regió de París l'any 1979. Es va llicenciar en Arts...

L’Escola de Música Segura va obrir les seves portes l’any 1948.

Amb la senyoreta Carme Segura Final de curs anys 1964/65 En aquella època hi havia poques escoles de música al veïnat, i amb la Carme Segura al capdavant, “la senyoreta” pels que la coneixien, es va convertir en un referent de l’època, ensenyant als diferents alumnes...

L’auca dels tres minyons ronseros que no relata la visita dels cantaires de Sant Medir al Santuari de Lluc.

En els primers dies d’abril d’aquell any, el fred, un cop hagué causat algun estrall per la contrada, ja havia entregat els seus dominis a la tebiesa. Dins una de les cases d’un petit poble de l’illa de Mallorca estaven asseguts tres minyons amb les cames sota les...

Festa Major Musical -Coral Sant Medir

Festa Major Musical de la Coral Sant Medir 14, 15 i 16 d’abril de 2023                              X Aniversari del Cicle d’Espectacles Musicals  Cap de setmana de Cantar i Ballar a cor què vols, cor què desitges!  A Coral Sant Medir estem bojos per la música! A més...