Felicitació de Nadal de Victor Dresbach

En la jornada de reconeixement al cantaire i amic, en Victor Dresbach, que ja va fer més de 25 anys que canta a la Coral Sant Medir, també ens va fer un regal, la seva felicitació de Nadal.

HE TINGUT UN SOMNI

He somniat que la Coral Sant Medir era un arbre molt gran que fa mes de 60 anys uns jardiners van plantar en una terra poc llaurada a la barriada de la Bordeta a la Parròquia de Sant Medir.

Les arrels d’aquest arbre sou el poble que ens acompanya.

D’aquell primer plançó en sortiren quatre branques i cada branca tenia diferents fulles, les més altes eren les més clares i petites i les fulles de les branques més baixes eren més grans i fosques.

Amb el vent, totes les fulles ballen agermanades i fan una barreja de sons, una mena de fressa o brogit. Si tanco els ulls sento el so de la cadernera, el cant de la merla, el brogit d’un torrent d’aigua o la remor d’un bosc profund i misteriós.

Els vents sempre són diferents, siguin de migjorn o de tramuntana, porten amb l’aire la pols del camí, la boira de la matinada o el ressò de la vida del poble.

Avui, els jardiners d’aquest arbre han enriquit els seus colors i els seus sons i ha fet créixer noves branques; petites, grans, mitjanes i joves, que amb el vent expressen encara amb més força, la història d’aquesta terra i la història dels seus homes i de les seves dones.

Victor Dresbach

Nadal 2019

El río de la Música.

El llibre-guia turística ideal per a les vacances El río de la Música. Del Jazz y Blues al Rock. Desde Memphis a Nueva Orleans. A través del Misisipi. Miquel Jurado. Redbook Ediciones. Ma Non Troppo. Barcelona, 2019. Enquadernació: rústica amb solapes. 240 x 170 mm....

En Pinxo i la música africana.

En Pinxo i la música africana. Llibre musical / Magali Le Huche. - Barcelona: Estrella Polar, 2018.- Col·lecció Llibres de sons; Sèrie En Pinxo Temàtica: Infantil, de 3 a 5 anys Magali Le Huche va néixer a la regió de París l'any 1979. Es va llicenciar en Arts...

L’Escola de Música Segura va obrir les seves portes l’any 1948.

Amb la senyoreta Carme Segura Final de curs anys 1964/65 En aquella època hi havia poques escoles de música al veïnat, i amb la Carme Segura al capdavant, “la senyoreta” pels que la coneixien, es va convertir en un referent de l’època, ensenyant als diferents alumnes...

L’auca dels tres minyons ronseros que no relata la visita dels cantaires de Sant Medir al Santuari de Lluc.

En els primers dies d’abril d’aquell any, el fred, un cop hagué causat algun estrall per la contrada, ja havia entregat els seus dominis a la tebiesa. Dins una de les cases d’un petit poble de l’illa de Mallorca estaven asseguts tres minyons amb les cames sota les...

Festa Major Musical -Coral Sant Medir

Festa Major Musical de la Coral Sant Medir 14, 15 i 16 d’abril de 2023                              X Aniversari del Cicle d’Espectacles Musicals  Cap de setmana de Cantar i Ballar a cor què vols, cor què desitges!  A Coral Sant Medir estem bojos per la música! A més...

Tocar el Cel, l’espectacle

27 novembre 2022 -Auditori del Conservatori del Liceu, Barcelona Espectacle de la Coral Sant Medir: Cant / Percussió Corporal / Claqué Fitxa tècnica -Format de l’espectacle: “The Jukebox Musical”. El gènere dels musicals jukebox consisteix en tot un seguit de cançons,...

Mercè Mateu Gascón

L’àvia de la Coral Sant Medir 94 anys. Nascuda a Barcelona, el 1928. Feliçment casada amb en Jaume Gubert. Mare de família, amb dos fills i tres netes. Amiga de la Coral: mare de la Dolors, presidenta entre els anys 2014 i 2022, i del Jaume, secretari actual, i àvia...

Trencadissos d’arena

Anna Pena Miralles NINA DE DRAPDes que ja no hi etsm’he convertit en una nina de drap.Em capbusso per nits sense figuiada per la llum del teu somriure.Estrelles de mar em saluden.Mentre cerco amb ulls borrososalguna cosa que no encerto a trobar.I tot i així em...

La tendresa d’un concert

Aquest passat mes de juliol, després d’una pandèmia desoladora de més de dos anys, i de no poder escoltar un concert, finalment al Teatre del Centre Cívic de Sant Vicenç de Montalt vàrem poder gaudir de la música i el cant de la Coral de Sant Medir, del barri de Sants...