Felicitació de Nadal de Victor Dresbach

En la jornada de reconeixement al cantaire i amic, en Victor Dresbach, que ja va fer més de 25 anys que canta a la Coral Sant Medir, també ens va fer un regal, la seva felicitació de Nadal.

HE TINGUT UN SOMNI

He somniat que la Coral Sant Medir era un arbre molt gran que fa mes de 60 anys uns jardiners van plantar en una terra poc llaurada a la barriada de la Bordeta a la Parròquia de Sant Medir.

Les arrels d’aquest arbre sou el poble que ens acompanya.

D’aquell primer plançó en sortiren quatre branques i cada branca tenia diferents fulles, les més altes eren les més clares i petites i les fulles de les branques més baixes eren més grans i fosques.

Amb el vent, totes les fulles ballen agermanades i fan una barreja de sons, una mena de fressa o brogit. Si tanco els ulls sento el so de la cadernera, el cant de la merla, el brogit d’un torrent d’aigua o la remor d’un bosc profund i misteriós.

Els vents sempre són diferents, siguin de migjorn o de tramuntana, porten amb l’aire la pols del camí, la boira de la matinada o el ressò de la vida del poble.

Avui, els jardiners d’aquest arbre han enriquit els seus colors i els seus sons i ha fet créixer noves branques; petites, grans, mitjanes i joves, que amb el vent expressen encara amb més força, la història d’aquesta terra i la història dels seus homes i de les seves dones.

Victor Dresbach

Nadal 2019

Trencadissos d’arena

Anna Pena Miralles NINA DE DRAPDes que ja no hi etsm’he convertit en una nina de drap.Em capbusso per nits sense figuiada per la llum del teu somriure.Estrelles de mar em saluden.Mentre cerco amb ulls borrososalguna cosa que no encerto a trobar.I tot i així em...

La tendresa d’un concert

Aquest passat mes de juliol, després d’una pandèmia desoladora de més de dos anys, i de no poder escoltar un concert, finalment al Teatre del Centre Cívic de Sant Vicenç de Montalt vàrem poder gaudir de la música i el cant de la Coral de Sant Medir, del barri de Sants...

IMMA JEREMIAS PUIG

A casa seva SopranoNascuda el 1947 L’Imma em rep a casa seva, al barri de Bellvitge,on ella ha estat molt implicada en totes les lluites socials i laborals. Una persona serena, discreta, darrere la qual hi descobreixo un univers d’experiències, coneixement i una...

De lo viatge que los Blauets de lo Santuari de Lluch feren a lo lloc de Sants, e de la immillorable acollida que allà els oferiren les gents de la ciutat.

Ab tant, tots ells partiren dos jorns passats lo dit, ço és dia XXI d’aquell mateix mes. E ho feren  prop de l’hora del migdia des de lo port de la Ciutat Fidel d’Alcúdia, al nord de l’illa major de les Gimnèsies. E navegaren durant les hores a bord d’una gran...

El meu pas per Idol Kids

En primera persona Laia Soler Hola, soc la Laia i explicaré una mica la meva experiència a Idol Kids, com va anar tot i com ho vaig viure jo. Bé, per començar em vaig presentar al càsting. El primer va ser online i després vaig haver d’anar a fer un segon càsting a un...

Entrevistem a Bernat Muñoz

En Bernat Muñoz és actor de teatre, de cinema i de televisió. Ha treballat sota la direcció de Joel Joan, Toni Albà i Ventura Pons, entre molts d’altres. Ha treballat en sèries com ara Nit i Dia, Cites o La Riera. També ha dirigit més de 15 obres de teatre entre el...

Entrevistem Olga Miracle

Soprano solista, professora de cant i tècnica vocal, i adjunta a direcció de la Coral Sant Medir En el Saló de Cent Fem l’entrevista a la Sala Vivit, un dels espais de treball de l’Olga però també el seu indret de creació i un lloc on ofereix formació i concerts de...

Montserrat Garcia Rodrigo

Neix a Barcelona l'any 1941 Cantaire de la Coral Sant Medir d'ençà que tenia quinze anys Aprofitem la trobada de la Coral al parc de Belloch a Cardedeu per conversar distesament, assegudes en un banc dels jardins d’aquest lloc magnífic, amb la Montserrat Garcia, una...

Entrevista a Albert Forcades

Membre fundador de l'Associació MésJunts sempre anem més lluny L'Albert en el lliurament dels premis Octubre a la Trajectòria -Sabem que tens una estreta vinculació amb el barri d’Hostafrancs i que ets vocal de la Junta Directiva de la Federació d’Hostafrancs que...

Cal saber solfeig per cantar en una coral?

LA VEU, LA MÚSICA i EL CANT CORAL La veu és la nostra eina més important per comunicar-nos i la nostra parla és un reflex de molts aspectes de la persona. Per això és molt important saber tenir cura de la veu i aprendre a cantar. Tothom que té unes cordes vocals sanes...