METROPOLITAN UNION

UNA MIRADA DIFERENT

La meva mare em va preguntar si volia acompanyar-la al concert que organitzava la Coral per al seu Cicle d’Espectacles.

 – Es diuen Metropolitan Union i en Ramon diu que són molt bons. T’agradarà segur.

Pensant dintre meu que no tenia molt clar que fossin del meu gust, vaig dir-li que sí.

De camí cap al concert, em va explicar que l’estil de cançons que cantava aquest grup es deia Barbershop, que cantaven a capella i algunes coses més…

Quina va ser la meva sorpresa quan, per començar, em vaig trobar amb quatre nois divertits i molt simpàtics. Les seves quatre veus tenien juntes una potència super. Abans de començar a cantar, els membres del grup van explicar a la gent del públic d’on venia el nom de Barbershop (era als EUA, a les barberies on grups d’homes, mentre esperaven el seu torn, es reunien per cantar aquestes cançons i les cantaven a quatre veus a capella). Fins i tot, van dir que aquí hi ha concursos de grups que canten Barbershop. Ho vaig trobar molt curiós i em va agradar molt haver après una cosa nova que no coneixia.

El repertori va ser molt extens i molt variat i, en general, totes les cançons eren molt maques, però a mi la que més em va agradar va ser una que està formada per un mix de 4 cançons de la pel·lícula Coco. Jo soc fan d’aquesta pel·lícula i la seva versió de la cançó em va encantar. També destacaria com a cançó de qui no coneixia ni el grup, i que vaig trobar molt divertida, la d’un grup d’abans que es deia La Trinca. És una cançó que parla del paper de vàter. Al final del concert, la darrera cançó ens van convidar a cantar amb ells. Ens van organitzar per veus i tots junts vam cantar la cançó dels Adéus.

Quan tornàvem cap a casa, la meva mare em va preguntar si m’havia agradat, li vaig haver de reconèixer que m’havia encantat, que havia estat molt xulo i divertit i que el temps que va durar el concert, m’havia passat volant. I a sobre, m’havien deixat sortir a l’escenari a fer l’entrega dels obsequis que sempre fan als grups que venen a actuar.

Amb tot plegat, havia estat una tarda rodona. A partir d’ara, crec que voldré anar a tots els concerts del Cicle d’Espectacles que organitzi la Coral!

Sílvia González

Cantaire del grup de Grans del Cor Infantil

Viatge a Múnic

ÈXIT ESCLATANT, MALGRAT LA CLIMATOLOGIA Vam aprendre amb la pandèmia que res atura la Coral Sant Medir. Aplicat al viatge a Múnic cal parlar que quasi res atura la Coral... del tot. La nevada més gran i les temperatures més baixes del segle (XXI) van condicionar-nos...

Entrevistem Ramon Beltran

1a Part: Viure la Música amb Ramon Beltran Arellano Director de Coral Sant Medir 50 anys. Nascut a Barcelona, el 1973. Professor de música, pianista i director de corals des de 1997. Feliçment casat amb Asel·la Viñas, pedagoga de formació, amb qui formen un equip...

Finestra al barri -Reflexions

Inauguració d'un tanatori al barri de Sants El passat dia 13 de juliol, es va inaugurar el Tanatori de Sants, per tant, ja s'ha posat en marxa. Fa com un any que ho vam saber i uns quants veïns i algunes associacions ens vam començar a reunir i a queixar-nos perquè no...

Entrevistem l’Oleguer Suñé Salvat

El cantaire més gran dels homes en actiu, i un dels qui pensa que la CSM és més que una coral. 87 anys. Nascut a Barcelona, el 1936. Del carrer Olzinelles, de tota la vida. Administratiu. Feliçment casat amb Montserrat Trepat. Pare de família, amb tres fills (Oleguer,...

El río de la Música.

El llibre-guia turística ideal per a les vacances El río de la Música. Del Jazz y Blues al Rock. Desde Memphis a Nueva Orleans. A través del Misisipi. Miquel Jurado. Redbook Ediciones. Ma Non Troppo. Barcelona, 2019. Enquadernació: rústica amb solapes. 240 x 170 mm....

En Pinxo i la música africana.

En Pinxo i la música africana. Llibre musical / Magali Le Huche. - Barcelona: Estrella Polar, 2018.- Col·lecció Llibres de sons; Sèrie En Pinxo Temàtica: Infantil, de 3 a 5 anys Magali Le Huche va néixer a la regió de París l'any 1979. Es va llicenciar en Arts...

L’Escola de Música Segura va obrir les seves portes l’any 1948.

Amb la senyoreta Carme Segura Final de curs anys 1964/65 En aquella època hi havia poques escoles de música al veïnat, i amb la Carme Segura al capdavant, “la senyoreta” pels que la coneixien, es va convertir en un referent de l’època, ensenyant als diferents alumnes...

L’auca dels tres minyons ronseros que no relata la visita dels cantaires de Sant Medir al Santuari de Lluc.

En els primers dies d’abril d’aquell any, el fred, un cop hagué causat algun estrall per la contrada, ja havia entregat els seus dominis a la tebiesa. Dins una de les cases d’un petit poble de l’illa de Mallorca estaven asseguts tres minyons amb les cames sota les...

Festa Major Musical -Coral Sant Medir

Festa Major Musical de la Coral Sant Medir 14, 15 i 16 d’abril de 2023                              X Aniversari del Cicle d’Espectacles Musicals  Cap de setmana de Cantar i Ballar a cor què vols, cor què desitges!  A Coral Sant Medir estem bojos per la música! A més...