METROPOLITAN UNION

UNA MIRADA DIFERENT

La meva mare em va preguntar si volia acompanyar-la al concert que organitzava la Coral per al seu Cicle d’Espectacles.

 – Es diuen Metropolitan Union i en Ramon diu que són molt bons. T’agradarà segur.

Pensant dintre meu que no tenia molt clar que fossin del meu gust, vaig dir-li que sí.

De camí cap al concert, em va explicar que l’estil de cançons que cantava aquest grup es deia Barbershop, que cantaven a capella i algunes coses més…

Quina va ser la meva sorpresa quan, per començar, em vaig trobar amb quatre nois divertits i molt simpàtics. Les seves quatre veus tenien juntes una potència super. Abans de començar a cantar, els membres del grup van explicar a la gent del públic d’on venia el nom de Barbershop (era als EUA, a les barberies on grups d’homes, mentre esperaven el seu torn, es reunien per cantar aquestes cançons i les cantaven a quatre veus a capella). Fins i tot, van dir que aquí hi ha concursos de grups que canten Barbershop. Ho vaig trobar molt curiós i em va agradar molt haver après una cosa nova que no coneixia.

El repertori va ser molt extens i molt variat i, en general, totes les cançons eren molt maques, però a mi la que més em va agradar va ser una que està formada per un mix de 4 cançons de la pel·lícula Coco. Jo soc fan d’aquesta pel·lícula i la seva versió de la cançó em va encantar. També destacaria com a cançó de qui no coneixia ni el grup, i que vaig trobar molt divertida, la d’un grup d’abans que es deia La Trinca. És una cançó que parla del paper de vàter. Al final del concert, la darrera cançó ens van convidar a cantar amb ells. Ens van organitzar per veus i tots junts vam cantar la cançó dels Adéus.

Quan tornàvem cap a casa, la meva mare em va preguntar si m’havia agradat, li vaig haver de reconèixer que m’havia encantat, que havia estat molt xulo i divertit i que el temps que va durar el concert, m’havia passat volant. I a sobre, m’havien deixat sortir a l’escenari a fer l’entrega dels obsequis que sempre fan als grups que venen a actuar.

Amb tot plegat, havia estat una tarda rodona. A partir d’ara, crec que voldré anar a tots els concerts del Cicle d’Espectacles que organitzi la Coral!

Sílvia González

Cantaire del grup de Grans del Cor Infantil

Tocar el Cel, l’espectacle

27 novembre 2022 -Auditori del Conservatori del Liceu, Barcelona Espectacle de la Coral Sant Medir: Cant / Percussió Corporal / Claqué Fitxa tècnica -Format de l’espectacle: “The Jukebox Musical”. El gènere dels musicals jukebox consisteix en tot un seguit de cançons,...

Mercè Mateu Gascón

L’àvia de la Coral Sant Medir 94 anys. Nascuda a Barcelona, el 1928. Feliçment casada amb en Jaume Gubert. Mare de família, amb dos fills i tres netes. Amiga de la Coral: mare de la Dolors, presidenta entre els anys 2014 i 2022, i del Jaume, secretari actual, i àvia...

Trencadissos d’arena

Anna Pena Miralles NINA DE DRAPDes que ja no hi etsm’he convertit en una nina de drap.Em capbusso per nits sense figuiada per la llum del teu somriure.Estrelles de mar em saluden.Mentre cerco amb ulls borrososalguna cosa que no encerto a trobar.I tot i així em...

La tendresa d’un concert

Aquest passat mes de juliol, després d’una pandèmia desoladora de més de dos anys, i de no poder escoltar un concert, finalment al Teatre del Centre Cívic de Sant Vicenç de Montalt vàrem poder gaudir de la música i el cant de la Coral de Sant Medir, del barri de Sants...

IMMA JEREMIAS PUIG

A casa seva SopranoNascuda el 1947 L’Imma em rep a casa seva, al barri de Bellvitge,on ella ha estat molt implicada en totes les lluites socials i laborals. Una persona serena, discreta, darrere la qual hi descobreixo un univers d’experiències, coneixement i una...

De lo viatge que los Blauets de lo Santuari de Lluch feren a lo lloc de Sants, e de la immillorable acollida que allà els oferiren les gents de la ciutat.

Ab tant, tots ells partiren dos jorns passats lo dit, ço és dia XXI d’aquell mateix mes. E ho feren  prop de l’hora del migdia des de lo port de la Ciutat Fidel d’Alcúdia, al nord de l’illa major de les Gimnèsies. E navegaren durant les hores a bord d’una gran...

El meu pas per Idol Kids

En primera persona Laia Soler Hola, soc la Laia i explicaré una mica la meva experiència a Idol Kids, com va anar tot i com ho vaig viure jo. Bé, per començar em vaig presentar al càsting. El primer va ser online i després vaig haver d’anar a fer un segon càsting a un...

Entrevistem a Bernat Muñoz

En Bernat Muñoz és actor de teatre, de cinema i de televisió. Ha treballat sota la direcció de Joel Joan, Toni Albà i Ventura Pons, entre molts d’altres. Ha treballat en sèries com ara Nit i Dia, Cites o La Riera. També ha dirigit més de 15 obres de teatre entre el...

Entrevistem Olga Miracle

Soprano solista, professora de cant i tècnica vocal, i adjunta a direcció de la Coral Sant Medir En el Saló de Cent Fem l’entrevista a la Sala Vivit, un dels espais de treball de l’Olga però també el seu indret de creació i un lloc on ofereix formació i concerts de...

Montserrat Garcia Rodrigo

Neix a Barcelona l'any 1941 Cantaire de la Coral Sant Medir d'ençà que tenia quinze anys Aprofitem la trobada de la Coral al parc de Belloch a Cardedeu per conversar distesament, assegudes en un banc dels jardins d’aquest lloc magnífic, amb la Montserrat Garcia, una...