Entrevista a Albert Forcades

Membre fundador de l’Associació MésJunts sempre anem més lluny

L’Albert en el lliurament dels premis Octubre a la Trajectòria

-Sabem que tens una estreta vinculació amb el barri d’Hostafrancs i que ets vocal de la Junta Directiva de la Federació d’Hostafrancs que coordina les associacions del barri, però quan i com arribes fins aquí? Què et mou a implicar-t’hi?

És una qüestió de compromís social. Col·laborar, ajudar, involucrar-se és una manera de fer un món millor, i sempre he cregut que hi ha persones que neixen i viuen en un país i també hi ha persones que hi neixen i el construeixen, i jo prefereixo ser d’aquestes últimes.

-Quin és l’objectiu principal de la Federació d’Hostafrancs?

La Federació d’Hostafrancs, de la mà del seu president, en Josep Espín, juga un paper molt important en la cohesió social i cultural del barri d’Hostafrancs. El treball que fa la Federació és del tot imprescindible.

El seu compromís amb les persones i el territori fa de la Federació d’Hostafrancs un referent de bones pràctiques i un exemple per a altres entitats i associacions d’arreu de Catalunya.

-Hi ha corals afiliades?

Malgrat que participem i donem suport a totes les corals del nostre districte com a patrimoni cultural que són, nomes és del nostre àmbit territorial l’Orfeó Atlàntida.

-Sobre MésJunts sempre anem més lluny, què et mou a fundar aquesta associació?

Em mou la necessitat d’aportar eines que demostrin que es poden fer coses junts, que la unitat ens dona més força i ens permet defensar els nostres drets com a poble, la seva llibertat per decidir el seu futur i els compromisos socials i ambientals que necessita el nostre planeta i les persones que l’habiten.

-Quines són les principals activitats que organitzeu i quines destacaries o de quines te’n sents més orgullós?

Un dels projectes més emblemàtics són els Premis Octubre a la Trajectòria, que se celebraran cada any al voltant del mes d’octubre.

Des de l’Associació MésJunts treballarem per potenciar i fer públic el reconeixement d’aquelles persones, entitats i col·lectius que al llarg de la seva trajectòria s’hagin distingit per la defensa dels drets socials, lingüístics, culturals i polítics d’arreu dels Països Catalans.

L’Albert amb Ali Olmos a la seva dreta i Alicia Bernadas i Ricard Busqueta a la seva esquerra

-Quines propostes teniu a curt termini?

El proper 7 i 8 de gener de 2022, a les Cotxeres de Sants, i en col·laboració amb diferents entitats, organitzarem la Primera Trobada d’Havaneres dels Països Catalans. Serà la primera vegada a la història que s’organitzin unes jornades com aquestes i amb una participació tan àmplia de grups. Tot un repte, que té com a objectiu la promoció del nostre patrimoni musical.

-Com a curiositat, per què aquest nom tan patent?

El nom ho diu tot, si anem junts sempre podrem anar més lluny, la unitat ens dona més força.

-En termes més personals, has estat sempre independentista? Com has viscut el moviment de l’1 d’octubre durant tot aquest temps? T’ha canviat en algun aspecte o en el teu dia a dia?

Hi ha moments en la història que no ens cal una mica més del que ja tenim, hi ha moments que a un país li toca el que li cal: la independència.

Amb Carles Puigdemont A la dreta de la imatge amb Carles Puigdemont

-I per acabar, de què coneixes la Coral Sant Medir?

Si parlem d’una entitat referent en el seu compromís social, de la seva qualitat artística o de la capacitat d’agrupar en un mateix àmbit diferents generacions, estem parlant de la Coral Sant Medir.

El meu fill, l’Oleguer, em va recomanar anar a un dels vostres concerts a l’església de Sant Medir. Des d’aquell concert, fa molts anys, no he deixat de seguir-vos i d’emocionar-me amb les vostres actuacions. Sense cap dubte, la Coral Sant Medir construeix, és part d’aquestes petites coses que sumades sempre donen un gran resultat.

Ramon Beltran, director de la Coral Sant Medir, agraint la invitació a participar en l’acte de reconeixement.

Gràcies, Albert, pel teu temps i la teva bona predisposició.

Leo Calopa

Cantaire de Mares i Pares

Viatge a Múnic

ÈXIT ESCLATANT, MALGRAT LA CLIMATOLOGIA Vam aprendre amb la pandèmia que res atura la Coral Sant Medir. Aplicat al viatge a Múnic cal parlar que quasi res atura la Coral... del tot. La nevada més gran i les temperatures més baixes del segle (XXI) van condicionar-nos...

Entrevistem Ramon Beltran

1a Part: Viure la Música amb Ramon Beltran Arellano Director de Coral Sant Medir 50 anys. Nascut a Barcelona, el 1973. Professor de música, pianista i director de corals des de 1997. Feliçment casat amb Asel·la Viñas, pedagoga de formació, amb qui formen un equip...

Finestra al barri -Reflexions

Inauguració d'un tanatori al barri de Sants El passat dia 13 de juliol, es va inaugurar el Tanatori de Sants, per tant, ja s'ha posat en marxa. Fa com un any que ho vam saber i uns quants veïns i algunes associacions ens vam començar a reunir i a queixar-nos perquè no...

Entrevistem l’Oleguer Suñé Salvat

El cantaire més gran dels homes en actiu, i un dels qui pensa que la CSM és més que una coral. 87 anys. Nascut a Barcelona, el 1936. Del carrer Olzinelles, de tota la vida. Administratiu. Feliçment casat amb Montserrat Trepat. Pare de família, amb tres fills (Oleguer,...

El río de la Música.

El llibre-guia turística ideal per a les vacances El río de la Música. Del Jazz y Blues al Rock. Desde Memphis a Nueva Orleans. A través del Misisipi. Miquel Jurado. Redbook Ediciones. Ma Non Troppo. Barcelona, 2019. Enquadernació: rústica amb solapes. 240 x 170 mm....

En Pinxo i la música africana.

En Pinxo i la música africana. Llibre musical / Magali Le Huche. - Barcelona: Estrella Polar, 2018.- Col·lecció Llibres de sons; Sèrie En Pinxo Temàtica: Infantil, de 3 a 5 anys Magali Le Huche va néixer a la regió de París l'any 1979. Es va llicenciar en Arts...

L’Escola de Música Segura va obrir les seves portes l’any 1948.

Amb la senyoreta Carme Segura Final de curs anys 1964/65 En aquella època hi havia poques escoles de música al veïnat, i amb la Carme Segura al capdavant, “la senyoreta” pels que la coneixien, es va convertir en un referent de l’època, ensenyant als diferents alumnes...

L’auca dels tres minyons ronseros que no relata la visita dels cantaires de Sant Medir al Santuari de Lluc.

En els primers dies d’abril d’aquell any, el fred, un cop hagué causat algun estrall per la contrada, ja havia entregat els seus dominis a la tebiesa. Dins una de les cases d’un petit poble de l’illa de Mallorca estaven asseguts tres minyons amb les cames sota les...

Festa Major Musical -Coral Sant Medir

Festa Major Musical de la Coral Sant Medir 14, 15 i 16 d’abril de 2023                              X Aniversari del Cicle d’Espectacles Musicals  Cap de setmana de Cantar i Ballar a cor què vols, cor què desitges!  A Coral Sant Medir estem bojos per la música! A més...