Entrevista a Albert Forcades

Membre fundador de l’Associació MésJunts sempre anem més lluny

L’Albert en el lliurament dels premis Octubre a la Trajectòria

-Sabem que tens una estreta vinculació amb el barri d’Hostafrancs i que ets vocal de la Junta Directiva de la Federació d’Hostafrancs que coordina les associacions del barri, però quan i com arribes fins aquí? Què et mou a implicar-t’hi?

És una qüestió de compromís social. Col·laborar, ajudar, involucrar-se és una manera de fer un món millor, i sempre he cregut que hi ha persones que neixen i viuen en un país i també hi ha persones que hi neixen i el construeixen, i jo prefereixo ser d’aquestes últimes.

-Quin és l’objectiu principal de la Federació d’Hostafrancs?

La Federació d’Hostafrancs, de la mà del seu president, en Josep Espín, juga un paper molt important en la cohesió social i cultural del barri d’Hostafrancs. El treball que fa la Federació és del tot imprescindible.

El seu compromís amb les persones i el territori fa de la Federació d’Hostafrancs un referent de bones pràctiques i un exemple per a altres entitats i associacions d’arreu de Catalunya.

-Hi ha corals afiliades?

Malgrat que participem i donem suport a totes les corals del nostre districte com a patrimoni cultural que són, nomes és del nostre àmbit territorial l’Orfeó Atlàntida.

-Sobre MésJunts sempre anem més lluny, què et mou a fundar aquesta associació?

Em mou la necessitat d’aportar eines que demostrin que es poden fer coses junts, que la unitat ens dona més força i ens permet defensar els nostres drets com a poble, la seva llibertat per decidir el seu futur i els compromisos socials i ambientals que necessita el nostre planeta i les persones que l’habiten.

-Quines són les principals activitats que organitzeu i quines destacaries o de quines te’n sents més orgullós?

Un dels projectes més emblemàtics són els Premis Octubre a la Trajectòria, que se celebraran cada any al voltant del mes d’octubre.

Des de l’Associació MésJunts treballarem per potenciar i fer públic el reconeixement d’aquelles persones, entitats i col·lectius que al llarg de la seva trajectòria s’hagin distingit per la defensa dels drets socials, lingüístics, culturals i polítics d’arreu dels Països Catalans.

L’Albert amb Ali Olmos a la seva dreta i Alicia Bernadas i Ricard Busqueta a la seva esquerra

-Quines propostes teniu a curt termini?

El proper 7 i 8 de gener de 2022, a les Cotxeres de Sants, i en col·laboració amb diferents entitats, organitzarem la Primera Trobada d’Havaneres dels Països Catalans. Serà la primera vegada a la història que s’organitzin unes jornades com aquestes i amb una participació tan àmplia de grups. Tot un repte, que té com a objectiu la promoció del nostre patrimoni musical.

-Com a curiositat, per què aquest nom tan patent?

El nom ho diu tot, si anem junts sempre podrem anar més lluny, la unitat ens dona més força.

-En termes més personals, has estat sempre independentista? Com has viscut el moviment de l’1 d’octubre durant tot aquest temps? T’ha canviat en algun aspecte o en el teu dia a dia?

Hi ha moments en la història que no ens cal una mica més del que ja tenim, hi ha moments que a un país li toca el que li cal: la independència.

Amb Carles Puigdemont A la dreta de la imatge amb Carles Puigdemont

-I per acabar, de què coneixes la Coral Sant Medir?

Si parlem d’una entitat referent en el seu compromís social, de la seva qualitat artística o de la capacitat d’agrupar en un mateix àmbit diferents generacions, estem parlant de la Coral Sant Medir.

El meu fill, l’Oleguer, em va recomanar anar a un dels vostres concerts a l’església de Sant Medir. Des d’aquell concert, fa molts anys, no he deixat de seguir-vos i d’emocionar-me amb les vostres actuacions. Sense cap dubte, la Coral Sant Medir construeix, és part d’aquestes petites coses que sumades sempre donen un gran resultat.

Ramon Beltran, director de la Coral Sant Medir, agraint la invitació a participar en l’acte de reconeixement.

Gràcies, Albert, pel teu temps i la teva bona predisposició.

Leo Calopa

Cantaire de Mares i Pares

Tocar el Cel, l’espectacle

27 novembre 2022 -Auditori del Conservatori del Liceu, Barcelona Espectacle de la Coral Sant Medir: Cant / Percussió Corporal / Claqué Fitxa tècnica -Format de l’espectacle: “The Jukebox Musical”. El gènere dels musicals jukebox consisteix en tot un seguit de cançons,...

Mercè Mateu Gascón

L’àvia de la Coral Sant Medir 94 anys. Nascuda a Barcelona, el 1928. Feliçment casada amb en Jaume Gubert. Mare de família, amb dos fills i tres netes. Amiga de la Coral: mare de la Dolors, presidenta entre els anys 2014 i 2022, i del Jaume, secretari actual, i àvia...

Trencadissos d’arena

Anna Pena Miralles NINA DE DRAPDes que ja no hi etsm’he convertit en una nina de drap.Em capbusso per nits sense figuiada per la llum del teu somriure.Estrelles de mar em saluden.Mentre cerco amb ulls borrososalguna cosa que no encerto a trobar.I tot i així em...

La tendresa d’un concert

Aquest passat mes de juliol, després d’una pandèmia desoladora de més de dos anys, i de no poder escoltar un concert, finalment al Teatre del Centre Cívic de Sant Vicenç de Montalt vàrem poder gaudir de la música i el cant de la Coral de Sant Medir, del barri de Sants...

IMMA JEREMIAS PUIG

A casa seva SopranoNascuda el 1947 L’Imma em rep a casa seva, al barri de Bellvitge,on ella ha estat molt implicada en totes les lluites socials i laborals. Una persona serena, discreta, darrere la qual hi descobreixo un univers d’experiències, coneixement i una...

De lo viatge que los Blauets de lo Santuari de Lluch feren a lo lloc de Sants, e de la immillorable acollida que allà els oferiren les gents de la ciutat.

Ab tant, tots ells partiren dos jorns passats lo dit, ço és dia XXI d’aquell mateix mes. E ho feren  prop de l’hora del migdia des de lo port de la Ciutat Fidel d’Alcúdia, al nord de l’illa major de les Gimnèsies. E navegaren durant les hores a bord d’una gran...

El meu pas per Idol Kids

En primera persona Laia Soler Hola, soc la Laia i explicaré una mica la meva experiència a Idol Kids, com va anar tot i com ho vaig viure jo. Bé, per començar em vaig presentar al càsting. El primer va ser online i després vaig haver d’anar a fer un segon càsting a un...

Entrevistem a Bernat Muñoz

En Bernat Muñoz és actor de teatre, de cinema i de televisió. Ha treballat sota la direcció de Joel Joan, Toni Albà i Ventura Pons, entre molts d’altres. Ha treballat en sèries com ara Nit i Dia, Cites o La Riera. També ha dirigit més de 15 obres de teatre entre el...

Entrevistem Olga Miracle

Soprano solista, professora de cant i tècnica vocal, i adjunta a direcció de la Coral Sant Medir En el Saló de Cent Fem l’entrevista a la Sala Vivit, un dels espais de treball de l’Olga però també el seu indret de creació i un lloc on ofereix formació i concerts de...

Montserrat Garcia Rodrigo

Neix a Barcelona l'any 1941 Cantaire de la Coral Sant Medir d'ençà que tenia quinze anys Aprofitem la trobada de la Coral al parc de Belloch a Cardedeu per conversar distesament, assegudes en un banc dels jardins d’aquest lloc magnífic, amb la Montserrat Garcia, una...