Membre fundador de l’Associació MésJunts sempre anem més lluny
-Sabem que tens una estreta vinculació amb el barri d’Hostafrancs i que ets vocal de la Junta Directiva de la Federació d’Hostafrancs que coordina les associacions del barri, però quan i com arribes fins aquí? Què et mou a implicar-t’hi?
És una qüestió de compromís social. Col·laborar, ajudar, involucrar-se és una manera de fer un món millor, i sempre he cregut que hi ha persones que neixen i viuen en un país i també hi ha persones que hi neixen i el construeixen, i jo prefereixo ser d’aquestes últimes.
-Quin és l’objectiu principal de la Federació d’Hostafrancs?
La Federació d’Hostafrancs, de la mà del seu president, en Josep Espín, juga un paper molt important en la cohesió social i cultural del barri d’Hostafrancs. El treball que fa la Federació és del tot imprescindible.
El seu compromís amb les persones i el territori fa de la Federació d’Hostafrancs un referent de bones pràctiques i un exemple per a altres entitats i associacions d’arreu de Catalunya.
-Hi ha corals afiliades?
Malgrat que participem i donem suport a totes les corals del nostre districte com a patrimoni cultural que són, nomes és del nostre àmbit territorial l’Orfeó Atlàntida.
-Sobre MésJunts sempre anem més lluny, què et mou a fundar aquesta associació?
Em mou la necessitat d’aportar eines que demostrin que es poden fer coses junts, que la unitat ens dona més força i ens permet defensar els nostres drets com a poble, la seva llibertat per decidir el seu futur i els compromisos socials i ambientals que necessita el nostre planeta i les persones que l’habiten.
-Quines són les principals activitats que organitzeu i quines destacaries o de quines te’n sents més orgullós?
Un dels projectes més emblemàtics són els Premis Octubre a la Trajectòria, que se celebraran cada any al voltant del mes d’octubre.
Des de l’Associació MésJunts treballarem per potenciar i fer públic el reconeixement d’aquelles persones, entitats i col·lectius que al llarg de la seva trajectòria s’hagin distingit per la defensa dels drets socials, lingüístics, culturals i polítics d’arreu dels Països Catalans.
-Quines propostes teniu a curt termini?
El proper 7 i 8 de gener de 2022, a les Cotxeres de Sants, i en col·laboració amb diferents entitats, organitzarem la Primera Trobada d’Havaneres dels Països Catalans. Serà la primera vegada a la història que s’organitzin unes jornades com aquestes i amb una participació tan àmplia de grups. Tot un repte, que té com a objectiu la promoció del nostre patrimoni musical.
-Com a curiositat, per què aquest nom tan patent?
El nom ho diu tot, si anem junts sempre podrem anar més lluny, la unitat ens dona més força.
-En termes més personals, has estat sempre independentista? Com has viscut el moviment de l’1 d’octubre durant tot aquest temps? T’ha canviat en algun aspecte o en el teu dia a dia?
Hi ha moments en la història que no ens cal una mica més del que ja tenim, hi ha moments que a un país li toca el que li cal: la independència.
A la dreta de la imatge amb Carles Puigdemont
-I per acabar, de què coneixes la Coral Sant Medir?
Si parlem d’una entitat referent en el seu compromís social, de la seva qualitat artística o de la capacitat d’agrupar en un mateix àmbit diferents generacions, estem parlant de la Coral Sant Medir.
El meu fill, l’Oleguer, em va recomanar anar a un dels vostres concerts a l’església de Sant Medir. Des d’aquell concert, fa molts anys, no he deixat de seguir-vos i d’emocionar-me amb les vostres actuacions. Sense cap dubte, la Coral Sant Medir construeix, és part d’aquestes petites coses que sumades sempre donen un gran resultat.
Leo Calopa
Cantaire de Mares i Pares