El meu pas per Idol Kids

En primera persona

Laia Soler

Hola, soc la Laia i explicaré una mica la meva experiència a Idol Kids, com va anar tot i com ho vaig viure jo.

Bé, per començar em vaig presentar al càsting. El primer va ser online i després vaig haver d’anar a fer un segon càsting a un hotel de Barcelona. Em van fer cantar tres cançons (“Zombie”, “Valerie” d’Amy Winehouse i “La puerta violeta” de Rozalén).

Vaig sortir molt contenta d’aquell càsting perquè creia que havia tingut força sintonia amb el jurat.

En uns dies em van trucar i em van dir que estava dins el programa. Vaig anar a Madrid amb la meva mare. El dia de la gravació a les vuit del matí ens venien a recollir uns taxis per portar-nos al plató de Telecinco. Vam estar tot el matí en una nau industrial enorme gravant diverses escenes. Em deien “ara posa’t nerviosa, ara posa’t trista, ara fes que toques la guitarra, ara fes que escoltes música…”. També em van fer dues o tres entrevistes, vam fer assajos de veu, un assaig general a plató i ens van gravar vídeos i fotos per a les xarxes socials. La veritat és que era molt al·lucinant com ho tenien tot muntat i veure com és la televisió des de dins. Després vam anar a dinar i a les quatre de la tarda van començar a gravar el programa.

Ens van ajuntar a tots els concursants en una sala petita on ens donaven les últimes indicacions, no deixaven res a la improvisació. Quan va ser el moment del programa ens vam asseure tots en unes cadires. Ens ho indicaven absolutament tot: l’ordre en què ens havíem d’asseure, quan havíem de riure, o somriure… Ara feu com si heu guanyat, ara feu com si heu perdut… per després fer el muntatge.

Fins que no va ser la meva actuació, vaig estar quatre hores sense poder moure’m del lloc i fent comentaris sobre les altres actuacions mentre ho gravaven.

Va ser una experiència molt intensa, sí, però una mica decebedora. Perquè tot el que veus a la tele està molt manipulat i pensat prèviament.

Quan per fi va ser la meva actuació, eren com les nou o les deu de la nit, ja estava cansadíssima. No ens van fer assajar just abans ni escalfar, això em va sorprendre molt. Jo estava molt nerviosa. Recordo que em vaig prendre tres pastilles Juanola abans de sortir. Al final vaig sortir al plató i vaig fer la meva actuació. Em van donar bones valoracions però tot i així hi havia molt nivell i no vaig passar a la següent fase. El més emocionant va ser que em fessin cantar una cançó composta per mi al final de la meva actuació. Quan vaig sortir de plató em van gravar una entrevista final i com em retrobava amb la meva mare. Després ens van portar directament al hotel.

Quan vaig veure el programa des de casa, ho vaig veure molt diferent. Vaig entendre totes les imatges gravades anteriorment. Vaig veure clarament com creaven un personatge per a cada concursant depenent de la seva història personal.

Volia remarcar que els meus companys, els altres cantants, eren bona gent. Vam fer molt equip, molt de temps junts allà ficats. Encara tinc un grup de WhatsApp amb ells. Vaig trobar que les puntuacions podrien arribar a ser injustes, tot depenia de més factors que no tenien res a veure amb el talent del concursant.

Un dels meus moments preferits va ser tornar a veure tots els companys al sopar i poder acomiadar-me.

Va ser una experiència molt enriquidora que repetiria i que, al final, m’ha donat molta visibilitat. Ara tota la meva família m’ha vist a la tele, els meus seguidors a xarxes han augmentat moltíssim, soc més visible com a artista i he de continuar treballant. És una experiència positiva perquè veus com funciona tot per dintre, per si en un futur haig d’anar a la tele, per saber preparar-me per a càstings, saber actuar per a un programa i anar millorant poc a poc.

Podeu veure l’actuació entrant en aquest enllaç:

https://www.telecinco.es/idolkids/laia-actuacion-thecranberries-zombie_18_3275749580.html

Viatge a Múnic

ÈXIT ESCLATANT, MALGRAT LA CLIMATOLOGIA Vam aprendre amb la pandèmia que res atura la Coral Sant Medir. Aplicat al viatge a Múnic cal parlar que quasi res atura la Coral... del tot. La nevada més gran i les temperatures més baixes del segle (XXI) van condicionar-nos...

Entrevistem Ramon Beltran

1a Part: Viure la Música amb Ramon Beltran Arellano Director de Coral Sant Medir 50 anys. Nascut a Barcelona, el 1973. Professor de música, pianista i director de corals des de 1997. Feliçment casat amb Asel·la Viñas, pedagoga de formació, amb qui formen un equip...

Finestra al barri -Reflexions

Inauguració d'un tanatori al barri de Sants El passat dia 13 de juliol, es va inaugurar el Tanatori de Sants, per tant, ja s'ha posat en marxa. Fa com un any que ho vam saber i uns quants veïns i algunes associacions ens vam començar a reunir i a queixar-nos perquè no...

Entrevistem l’Oleguer Suñé Salvat

El cantaire més gran dels homes en actiu, i un dels qui pensa que la CSM és més que una coral. 87 anys. Nascut a Barcelona, el 1936. Del carrer Olzinelles, de tota la vida. Administratiu. Feliçment casat amb Montserrat Trepat. Pare de família, amb tres fills (Oleguer,...

El río de la Música.

El llibre-guia turística ideal per a les vacances El río de la Música. Del Jazz y Blues al Rock. Desde Memphis a Nueva Orleans. A través del Misisipi. Miquel Jurado. Redbook Ediciones. Ma Non Troppo. Barcelona, 2019. Enquadernació: rústica amb solapes. 240 x 170 mm....

En Pinxo i la música africana.

En Pinxo i la música africana. Llibre musical / Magali Le Huche. - Barcelona: Estrella Polar, 2018.- Col·lecció Llibres de sons; Sèrie En Pinxo Temàtica: Infantil, de 3 a 5 anys Magali Le Huche va néixer a la regió de París l'any 1979. Es va llicenciar en Arts...

L’Escola de Música Segura va obrir les seves portes l’any 1948.

Amb la senyoreta Carme Segura Final de curs anys 1964/65 En aquella època hi havia poques escoles de música al veïnat, i amb la Carme Segura al capdavant, “la senyoreta” pels que la coneixien, es va convertir en un referent de l’època, ensenyant als diferents alumnes...

L’auca dels tres minyons ronseros que no relata la visita dels cantaires de Sant Medir al Santuari de Lluc.

En els primers dies d’abril d’aquell any, el fred, un cop hagué causat algun estrall per la contrada, ja havia entregat els seus dominis a la tebiesa. Dins una de les cases d’un petit poble de l’illa de Mallorca estaven asseguts tres minyons amb les cames sota les...

Festa Major Musical -Coral Sant Medir

Festa Major Musical de la Coral Sant Medir 14, 15 i 16 d’abril de 2023                              X Aniversari del Cicle d’Espectacles Musicals  Cap de setmana de Cantar i Ballar a cor què vols, cor què desitges!  A Coral Sant Medir estem bojos per la música! A més...