El meu pas per Idol Kids

En primera persona

Laia Soler

Hola, soc la Laia i explicaré una mica la meva experiència a Idol Kids, com va anar tot i com ho vaig viure jo.

Bé, per començar em vaig presentar al càsting. El primer va ser online i després vaig haver d’anar a fer un segon càsting a un hotel de Barcelona. Em van fer cantar tres cançons (“Zombie”, “Valerie” d’Amy Winehouse i “La puerta violeta” de Rozalén).

Vaig sortir molt contenta d’aquell càsting perquè creia que havia tingut força sintonia amb el jurat.

En uns dies em van trucar i em van dir que estava dins el programa. Vaig anar a Madrid amb la meva mare. El dia de la gravació a les vuit del matí ens venien a recollir uns taxis per portar-nos al plató de Telecinco. Vam estar tot el matí en una nau industrial enorme gravant diverses escenes. Em deien “ara posa’t nerviosa, ara posa’t trista, ara fes que toques la guitarra, ara fes que escoltes música…”. També em van fer dues o tres entrevistes, vam fer assajos de veu, un assaig general a plató i ens van gravar vídeos i fotos per a les xarxes socials. La veritat és que era molt al·lucinant com ho tenien tot muntat i veure com és la televisió des de dins. Després vam anar a dinar i a les quatre de la tarda van començar a gravar el programa.

Ens van ajuntar a tots els concursants en una sala petita on ens donaven les últimes indicacions, no deixaven res a la improvisació. Quan va ser el moment del programa ens vam asseure tots en unes cadires. Ens ho indicaven absolutament tot: l’ordre en què ens havíem d’asseure, quan havíem de riure, o somriure… Ara feu com si heu guanyat, ara feu com si heu perdut… per després fer el muntatge.

Fins que no va ser la meva actuació, vaig estar quatre hores sense poder moure’m del lloc i fent comentaris sobre les altres actuacions mentre ho gravaven.

Va ser una experiència molt intensa, sí, però una mica decebedora. Perquè tot el que veus a la tele està molt manipulat i pensat prèviament.

Quan per fi va ser la meva actuació, eren com les nou o les deu de la nit, ja estava cansadíssima. No ens van fer assajar just abans ni escalfar, això em va sorprendre molt. Jo estava molt nerviosa. Recordo que em vaig prendre tres pastilles Juanola abans de sortir. Al final vaig sortir al plató i vaig fer la meva actuació. Em van donar bones valoracions però tot i així hi havia molt nivell i no vaig passar a la següent fase. El més emocionant va ser que em fessin cantar una cançó composta per mi al final de la meva actuació. Quan vaig sortir de plató em van gravar una entrevista final i com em retrobava amb la meva mare. Després ens van portar directament al hotel.

Quan vaig veure el programa des de casa, ho vaig veure molt diferent. Vaig entendre totes les imatges gravades anteriorment. Vaig veure clarament com creaven un personatge per a cada concursant depenent de la seva història personal.

Volia remarcar que els meus companys, els altres cantants, eren bona gent. Vam fer molt equip, molt de temps junts allà ficats. Encara tinc un grup de WhatsApp amb ells. Vaig trobar que les puntuacions podrien arribar a ser injustes, tot depenia de més factors que no tenien res a veure amb el talent del concursant.

Un dels meus moments preferits va ser tornar a veure tots els companys al sopar i poder acomiadar-me.

Va ser una experiència molt enriquidora que repetiria i que, al final, m’ha donat molta visibilitat. Ara tota la meva família m’ha vist a la tele, els meus seguidors a xarxes han augmentat moltíssim, soc més visible com a artista i he de continuar treballant. És una experiència positiva perquè veus com funciona tot per dintre, per si en un futur haig d’anar a la tele, per saber preparar-me per a càstings, saber actuar per a un programa i anar millorant poc a poc.

Podeu veure l’actuació entrant en aquest enllaç:

https://www.telecinco.es/idolkids/laia-actuacion-thecranberries-zombie_18_3275749580.html

Tocar el Cel, l’espectacle

27 novembre 2022 -Auditori del Conservatori del Liceu, Barcelona Espectacle de la Coral Sant Medir: Cant / Percussió Corporal / Claqué Fitxa tècnica -Format de l’espectacle: “The Jukebox Musical”. El gènere dels musicals jukebox consisteix en tot un seguit de cançons,...

Mercè Mateu Gascón

L’àvia de la Coral Sant Medir 94 anys. Nascuda a Barcelona, el 1928. Feliçment casada amb en Jaume Gubert. Mare de família, amb dos fills i tres netes. Amiga de la Coral: mare de la Dolors, presidenta entre els anys 2014 i 2022, i del Jaume, secretari actual, i àvia...

Trencadissos d’arena

Anna Pena Miralles NINA DE DRAPDes que ja no hi etsm’he convertit en una nina de drap.Em capbusso per nits sense figuiada per la llum del teu somriure.Estrelles de mar em saluden.Mentre cerco amb ulls borrososalguna cosa que no encerto a trobar.I tot i així em...

La tendresa d’un concert

Aquest passat mes de juliol, després d’una pandèmia desoladora de més de dos anys, i de no poder escoltar un concert, finalment al Teatre del Centre Cívic de Sant Vicenç de Montalt vàrem poder gaudir de la música i el cant de la Coral de Sant Medir, del barri de Sants...

IMMA JEREMIAS PUIG

A casa seva SopranoNascuda el 1947 L’Imma em rep a casa seva, al barri de Bellvitge,on ella ha estat molt implicada en totes les lluites socials i laborals. Una persona serena, discreta, darrere la qual hi descobreixo un univers d’experiències, coneixement i una...

De lo viatge que los Blauets de lo Santuari de Lluch feren a lo lloc de Sants, e de la immillorable acollida que allà els oferiren les gents de la ciutat.

Ab tant, tots ells partiren dos jorns passats lo dit, ço és dia XXI d’aquell mateix mes. E ho feren  prop de l’hora del migdia des de lo port de la Ciutat Fidel d’Alcúdia, al nord de l’illa major de les Gimnèsies. E navegaren durant les hores a bord d’una gran...

El meu pas per Idol Kids

En primera persona Laia Soler Hola, soc la Laia i explicaré una mica la meva experiència a Idol Kids, com va anar tot i com ho vaig viure jo. Bé, per començar em vaig presentar al càsting. El primer va ser online i després vaig haver d’anar a fer un segon càsting a un...

Entrevistem a Bernat Muñoz

En Bernat Muñoz és actor de teatre, de cinema i de televisió. Ha treballat sota la direcció de Joel Joan, Toni Albà i Ventura Pons, entre molts d’altres. Ha treballat en sèries com ara Nit i Dia, Cites o La Riera. També ha dirigit més de 15 obres de teatre entre el...

Entrevistem Olga Miracle

Soprano solista, professora de cant i tècnica vocal, i adjunta a direcció de la Coral Sant Medir En el Saló de Cent Fem l’entrevista a la Sala Vivit, un dels espais de treball de l’Olga però també el seu indret de creació i un lloc on ofereix formació i concerts de...

Montserrat Garcia Rodrigo

Neix a Barcelona l'any 1941 Cantaire de la Coral Sant Medir d'ençà que tenia quinze anys Aprofitem la trobada de la Coral al parc de Belloch a Cardedeu per conversar distesament, assegudes en un banc dels jardins d’aquest lloc magnífic, amb la Montserrat Garcia, una...