Entrevistem a Bernat Muñoz

En Bernat Muñoz és actor de teatre, de cinema i de televisió. Ha treballat sota la direcció de Joel Joan, Toni Albà i Ventura Pons, entre molts d’altres. Ha treballat en sèries com ara Nit i Dia, Cites o La Riera. També ha dirigit més de 15 obres de teatre entre el 2009 i el 2022. És guionista. Ha fet doblatge i ràdio. És una persona polifacètica que en més d’una ocasió ha col·laborat amb la Coral Sant Medir com a actor i com a regidor en alguns espectacles.

L’entrevistem en aquest número del Racons del Cor per conèixer més d’ell, com és, el seu passat, present i projectes:

BREU I PERSONAL

Cognom per part de mare: García.

Lloc i data de naixement: Barcelona, 29 de setembre de 1974.

Descriu-te amb una o dues paraules: Alegre.

Tic, mania o hàbit estrany que et caracteritzi: Menjar l’amanida per parts.

Hobbies o passatemps que t’agradin: Cinema, teatre, passejar, qualsevol cosa que em diverteixi.

El teu menjar preferit: Pasta.

Quan eres petit, què volies ser de gran? Des dels 15 tenia clar que volia ser actor.

La teva possessió més valuosa: El sentit de l’humor.

Què et fa enfadar molt? Cada cop més, la falta de sinceritat.

Què valores més en una persona? La sinceritat.

Si la teva vida fos una pel·lícula, quin seria el títol? La vida és bella.

INICIS

Sempre vas voler ser actor?

Sí, des dels 15 anys, aproximadament, i malgrat que era molt tímid, tenia clar que em volia dedicar a la interpretació.

Com va sorgir el teu desig per l’actuació?

A casa sempre s’havia vist molt cinema i a mi em fascinava. I un any, al col·legi, vaig fer d’actor en una obra de teatre i vaig acabar de confirmar que allò m’agradava molt.

La teva família et va donar suport?

Sempre. He tingut moltíssima sort.

Com vas viure els teus inicis de carrera?

Amb incertesa (igual que ara, hahaha!). Per coses de la vida vaig començar “tard” (amb 30 anys) i abandonant una feina estable, però de seguida vaig veure que va ser una de les millors decisions de la meva vida.

CARRERA

Quin ha estat el teu millor moment professional? Per què?

He tingut la sort de treballar gairebé des del primer dia que vaig decidir dedicar-me a la interpretació. I, malgrat que he tingut la sort d’actuar alguna vegada en teatres de primer nivell, poder et diria que estrenar El divan al Cafè Teatre Llantiol va suposar per a mi un moment molt especial, ja que era la primera obra escrita, dirigida, produïda i interpretada per mi que podia estrenar de manera professional.

On gaudeixes més actuant? Teatre, cine o tele?

M’agrada tant la meva feina que gaudeixo sempre. En teatre, òbviament, l’adrenalina és major, ja que pots sentir el públic, però en cinema o TV hi ha una dificultat interpretativa molt xula, que és el fet d’haver d’interpretar estats d’ànim molt diferents en molt poc temps, ja que no es roda de manera cronològica. I no em vull descuidar les animacions, on disfruto moltíssim de la improvisació.

Tens alguna anècdota curiosa que vulguis explicar?

Doncs mira, parlant d’animacions, la primera que vaig fer va ser molt accidentada. A una amiga li va fallar un actor i em va avisar el matí del mateix dia si podia fer a la nit l’animació de set sopars en un restaurant. Sense pensar li vaig dir que sí, que comptés amb mi. Em va dir que aniria amb una noia que n’havia fet moltes i que estaria molt ben “protegit”. En arribar al restaurant, la noia que havia de fer l’animació amb mi no hi era. S’havia equivocat de lloc! I vaig haver de fer les animacions tot sol. Primer, òbviament, vaig entrar en pànic, hahaha! Però un cop vaig començar m’ho vaig passar genial.

Quina és la feina d’un regidor de concert o de teatre?

El regidor té moltes ocupacions. És una figura de molta responsabilitat (i, crec jo, molt poc reconeguda), especialment en grans muntatges, ja que és qui s’encarrega de tots els preparatius d’atrezzo, etc., abans de la funció. I durant aquesta s’encarrega de prevenir els actors de l’entrada a escena, avisar els tècnics de llum i so de quan han de fer un canvi o entrar una música o un efecte, i projeccions en cas que n’hi hagi, entre altres funcions.

Al Palau de la Música

Ens pots explicar com ha estat l’experiència com a regidor al Palau de la Música?

Com sempre, treballar amb la Coral Sant Medir és un plaer, i ho dic perquè així ho sento. Va ser una experiència molt emocionant per l’espai, la gent i la resposta del públic. Esgotadora també, no et diré que no, hahaha, ja que implicava molta feina i, com et deia abans, molta responsabilitat (sort que soc bastant cap quadrat, hahaha). Però també és cert que el Ramon ho va preparar tot tan bé i tan mil·limètricament que em va facilitar moltíssim la feina. I, òbviament, la inestimable ajuda del Ricard i del Jordi va ser indispensable per poder fer bé la regidoria.

FUTUR

On podem veure’t com a espectadors a curt termini?

Doncs cap al maig tinc previst estrenar Mucho ruido y pocas nueces a l’Eixample Teatre com a actor.

I quins projectes tens per al futur?

Tantíssims que no sabria per quin començar, hahaha! Tinc previst rodar un curtmetratge com a guionista i director aquest any i també un projecte teatral sobre micromasclismes. I al cap me’n bullen moltíssims més.

Gràcies, Bernat, per deixar que et coneguem una mica més i per la teva bona predisposició a col·laborar sempre amb nosaltres. Fins a la propera!

Leo Calopa

Cantaire de Mares i Pares

Tocar el Cel, l’espectacle

27 novembre 2022 -Auditori del Conservatori del Liceu, Barcelona Espectacle de la Coral Sant Medir: Cant / Percussió Corporal / Claqué Fitxa tècnica -Format de l’espectacle: “The Jukebox Musical”. El gènere dels musicals jukebox consisteix en tot un seguit de cançons,...

Mercè Mateu Gascón

L’àvia de la Coral Sant Medir 94 anys. Nascuda a Barcelona, el 1928. Feliçment casada amb en Jaume Gubert. Mare de família, amb dos fills i tres netes. Amiga de la Coral: mare de la Dolors, presidenta entre els anys 2014 i 2022, i del Jaume, secretari actual, i àvia...

Trencadissos d’arena

Anna Pena Miralles NINA DE DRAPDes que ja no hi etsm’he convertit en una nina de drap.Em capbusso per nits sense figuiada per la llum del teu somriure.Estrelles de mar em saluden.Mentre cerco amb ulls borrososalguna cosa que no encerto a trobar.I tot i així em...

La tendresa d’un concert

Aquest passat mes de juliol, després d’una pandèmia desoladora de més de dos anys, i de no poder escoltar un concert, finalment al Teatre del Centre Cívic de Sant Vicenç de Montalt vàrem poder gaudir de la música i el cant de la Coral de Sant Medir, del barri de Sants...

IMMA JEREMIAS PUIG

A casa seva SopranoNascuda el 1947 L’Imma em rep a casa seva, al barri de Bellvitge,on ella ha estat molt implicada en totes les lluites socials i laborals. Una persona serena, discreta, darrere la qual hi descobreixo un univers d’experiències, coneixement i una...

De lo viatge que los Blauets de lo Santuari de Lluch feren a lo lloc de Sants, e de la immillorable acollida que allà els oferiren les gents de la ciutat.

Ab tant, tots ells partiren dos jorns passats lo dit, ço és dia XXI d’aquell mateix mes. E ho feren  prop de l’hora del migdia des de lo port de la Ciutat Fidel d’Alcúdia, al nord de l’illa major de les Gimnèsies. E navegaren durant les hores a bord d’una gran...

El meu pas per Idol Kids

En primera persona Laia Soler Hola, soc la Laia i explicaré una mica la meva experiència a Idol Kids, com va anar tot i com ho vaig viure jo. Bé, per començar em vaig presentar al càsting. El primer va ser online i després vaig haver d’anar a fer un segon càsting a un...

Entrevistem a Bernat Muñoz

En Bernat Muñoz és actor de teatre, de cinema i de televisió. Ha treballat sota la direcció de Joel Joan, Toni Albà i Ventura Pons, entre molts d’altres. Ha treballat en sèries com ara Nit i Dia, Cites o La Riera. També ha dirigit més de 15 obres de teatre entre el...

Entrevistem Olga Miracle

Soprano solista, professora de cant i tècnica vocal, i adjunta a direcció de la Coral Sant Medir En el Saló de Cent Fem l’entrevista a la Sala Vivit, un dels espais de treball de l’Olga però també el seu indret de creació i un lloc on ofereix formació i concerts de...

Montserrat Garcia Rodrigo

Neix a Barcelona l'any 1941 Cantaire de la Coral Sant Medir d'ençà que tenia quinze anys Aprofitem la trobada de la Coral al parc de Belloch a Cardedeu per conversar distesament, assegudes en un banc dels jardins d’aquest lloc magnífic, amb la Montserrat Garcia, una...