Entrevistem a Bernat Muñoz

En Bernat Muñoz és actor de teatre, de cinema i de televisió. Ha treballat sota la direcció de Joel Joan, Toni Albà i Ventura Pons, entre molts d’altres. Ha treballat en sèries com ara Nit i Dia, Cites o La Riera. També ha dirigit més de 15 obres de teatre entre el 2009 i el 2022. És guionista. Ha fet doblatge i ràdio. És una persona polifacètica que en més d’una ocasió ha col·laborat amb la Coral Sant Medir com a actor i com a regidor en alguns espectacles.

L’entrevistem en aquest número del Racons del Cor per conèixer més d’ell, com és, el seu passat, present i projectes:

BREU I PERSONAL

Cognom per part de mare: García.

Lloc i data de naixement: Barcelona, 29 de setembre de 1974.

Descriu-te amb una o dues paraules: Alegre.

Tic, mania o hàbit estrany que et caracteritzi: Menjar l’amanida per parts.

Hobbies o passatemps que t’agradin: Cinema, teatre, passejar, qualsevol cosa que em diverteixi.

El teu menjar preferit: Pasta.

Quan eres petit, què volies ser de gran? Des dels 15 tenia clar que volia ser actor.

La teva possessió més valuosa: El sentit de l’humor.

Què et fa enfadar molt? Cada cop més, la falta de sinceritat.

Què valores més en una persona? La sinceritat.

Si la teva vida fos una pel·lícula, quin seria el títol? La vida és bella.

INICIS

Sempre vas voler ser actor?

Sí, des dels 15 anys, aproximadament, i malgrat que era molt tímid, tenia clar que em volia dedicar a la interpretació.

Com va sorgir el teu desig per l’actuació?

A casa sempre s’havia vist molt cinema i a mi em fascinava. I un any, al col·legi, vaig fer d’actor en una obra de teatre i vaig acabar de confirmar que allò m’agradava molt.

La teva família et va donar suport?

Sempre. He tingut moltíssima sort.

Com vas viure els teus inicis de carrera?

Amb incertesa (igual que ara, hahaha!). Per coses de la vida vaig començar “tard” (amb 30 anys) i abandonant una feina estable, però de seguida vaig veure que va ser una de les millors decisions de la meva vida.

CARRERA

Quin ha estat el teu millor moment professional? Per què?

He tingut la sort de treballar gairebé des del primer dia que vaig decidir dedicar-me a la interpretació. I, malgrat que he tingut la sort d’actuar alguna vegada en teatres de primer nivell, poder et diria que estrenar El divan al Cafè Teatre Llantiol va suposar per a mi un moment molt especial, ja que era la primera obra escrita, dirigida, produïda i interpretada per mi que podia estrenar de manera professional.

On gaudeixes més actuant? Teatre, cine o tele?

M’agrada tant la meva feina que gaudeixo sempre. En teatre, òbviament, l’adrenalina és major, ja que pots sentir el públic, però en cinema o TV hi ha una dificultat interpretativa molt xula, que és el fet d’haver d’interpretar estats d’ànim molt diferents en molt poc temps, ja que no es roda de manera cronològica. I no em vull descuidar les animacions, on disfruto moltíssim de la improvisació.

Tens alguna anècdota curiosa que vulguis explicar?

Doncs mira, parlant d’animacions, la primera que vaig fer va ser molt accidentada. A una amiga li va fallar un actor i em va avisar el matí del mateix dia si podia fer a la nit l’animació de set sopars en un restaurant. Sense pensar li vaig dir que sí, que comptés amb mi. Em va dir que aniria amb una noia que n’havia fet moltes i que estaria molt ben “protegit”. En arribar al restaurant, la noia que havia de fer l’animació amb mi no hi era. S’havia equivocat de lloc! I vaig haver de fer les animacions tot sol. Primer, òbviament, vaig entrar en pànic, hahaha! Però un cop vaig començar m’ho vaig passar genial.

Quina és la feina d’un regidor de concert o de teatre?

El regidor té moltes ocupacions. És una figura de molta responsabilitat (i, crec jo, molt poc reconeguda), especialment en grans muntatges, ja que és qui s’encarrega de tots els preparatius d’atrezzo, etc., abans de la funció. I durant aquesta s’encarrega de prevenir els actors de l’entrada a escena, avisar els tècnics de llum i so de quan han de fer un canvi o entrar una música o un efecte, i projeccions en cas que n’hi hagi, entre altres funcions.

Al Palau de la Música

Ens pots explicar com ha estat l’experiència com a regidor al Palau de la Música?

Com sempre, treballar amb la Coral Sant Medir és un plaer, i ho dic perquè així ho sento. Va ser una experiència molt emocionant per l’espai, la gent i la resposta del públic. Esgotadora també, no et diré que no, hahaha, ja que implicava molta feina i, com et deia abans, molta responsabilitat (sort que soc bastant cap quadrat, hahaha). Però també és cert que el Ramon ho va preparar tot tan bé i tan mil·limètricament que em va facilitar moltíssim la feina. I, òbviament, la inestimable ajuda del Ricard i del Jordi va ser indispensable per poder fer bé la regidoria.

FUTUR

On podem veure’t com a espectadors a curt termini?

Doncs cap al maig tinc previst estrenar Mucho ruido y pocas nueces a l’Eixample Teatre com a actor.

I quins projectes tens per al futur?

Tantíssims que no sabria per quin començar, hahaha! Tinc previst rodar un curtmetratge com a guionista i director aquest any i també un projecte teatral sobre micromasclismes. I al cap me’n bullen moltíssims més.

Gràcies, Bernat, per deixar que et coneguem una mica més i per la teva bona predisposició a col·laborar sempre amb nosaltres. Fins a la propera!

Leo Calopa

Cantaire de Mares i Pares

Viatge a Múnic

ÈXIT ESCLATANT, MALGRAT LA CLIMATOLOGIA Vam aprendre amb la pandèmia que res atura la Coral Sant Medir. Aplicat al viatge a Múnic cal parlar que quasi res atura la Coral... del tot. La nevada més gran i les temperatures més baixes del segle (XXI) van condicionar-nos...

Entrevistem Ramon Beltran

1a Part: Viure la Música amb Ramon Beltran Arellano Director de Coral Sant Medir 50 anys. Nascut a Barcelona, el 1973. Professor de música, pianista i director de corals des de 1997. Feliçment casat amb Asel·la Viñas, pedagoga de formació, amb qui formen un equip...

Finestra al barri -Reflexions

Inauguració d'un tanatori al barri de Sants El passat dia 13 de juliol, es va inaugurar el Tanatori de Sants, per tant, ja s'ha posat en marxa. Fa com un any que ho vam saber i uns quants veïns i algunes associacions ens vam començar a reunir i a queixar-nos perquè no...

Entrevistem l’Oleguer Suñé Salvat

El cantaire més gran dels homes en actiu, i un dels qui pensa que la CSM és més que una coral. 87 anys. Nascut a Barcelona, el 1936. Del carrer Olzinelles, de tota la vida. Administratiu. Feliçment casat amb Montserrat Trepat. Pare de família, amb tres fills (Oleguer,...

El río de la Música.

El llibre-guia turística ideal per a les vacances El río de la Música. Del Jazz y Blues al Rock. Desde Memphis a Nueva Orleans. A través del Misisipi. Miquel Jurado. Redbook Ediciones. Ma Non Troppo. Barcelona, 2019. Enquadernació: rústica amb solapes. 240 x 170 mm....

En Pinxo i la música africana.

En Pinxo i la música africana. Llibre musical / Magali Le Huche. - Barcelona: Estrella Polar, 2018.- Col·lecció Llibres de sons; Sèrie En Pinxo Temàtica: Infantil, de 3 a 5 anys Magali Le Huche va néixer a la regió de París l'any 1979. Es va llicenciar en Arts...

L’Escola de Música Segura va obrir les seves portes l’any 1948.

Amb la senyoreta Carme Segura Final de curs anys 1964/65 En aquella època hi havia poques escoles de música al veïnat, i amb la Carme Segura al capdavant, “la senyoreta” pels que la coneixien, es va convertir en un referent de l’època, ensenyant als diferents alumnes...

L’auca dels tres minyons ronseros que no relata la visita dels cantaires de Sant Medir al Santuari de Lluc.

En els primers dies d’abril d’aquell any, el fred, un cop hagué causat algun estrall per la contrada, ja havia entregat els seus dominis a la tebiesa. Dins una de les cases d’un petit poble de l’illa de Mallorca estaven asseguts tres minyons amb les cames sota les...

Festa Major Musical -Coral Sant Medir

Festa Major Musical de la Coral Sant Medir 14, 15 i 16 d’abril de 2023                              X Aniversari del Cicle d’Espectacles Musicals  Cap de setmana de Cantar i Ballar a cor què vols, cor què desitges!  A Coral Sant Medir estem bojos per la música! A més...