La tendresa d’un concert

Aquest passat mes de juliol, després d’una pandèmia desoladora de més de dos anys, i de no poder escoltar un concert, finalment al Teatre del Centre Cívic de Sant Vicenç de Montalt vàrem poder gaudir de la música i el cant de la Coral de Sant Medir, del barri de Sants de la ciutat de Barcelona.

El Cor d’Adults, de Joves i el de Pares i Mares de la Coral ens oferiren un admirable i bonic concert amb un excel·lent repertori variat, donant un mestrívol de joia musical a l’audició.

Els Adults ens varen fer gaudir amb part del Glòria d’en Vivaldi i un popurri de les nostres cançons tradicionals i populars, amb la participació de la cantant solista Glòria, d’una gran personalitat lírica.

Les joves Mares i Pares varen cantar la partitura “Africa” del musicòleg Toto, amb percussió corporal, “El Testament d’Amèlia”, cançó popular, i “A MillionDreams”, de Pink, entre d’altres.

Per finalitzar el concert ens oferiren, els tres conjunts, “Imagine” de John Lennon.

Preciós i bonic final.

Si tenim en compte que la música és l’art mitjançant l’ordenació dels sons en el temps, les seves veus tan ben estudiades i ben dirigides ens transmeten emocions, complint així una de les missions de tot músic o coral.

La Coral de Sant Medir va complir perfectament aquest concepte.

Va ser una jornada de convivència que ja se solia fer per part dels Adults de la Coral abans de la pandèmia.

El lligam que uneix un esperit de reciprocitat entre els pobles afavoreix el contacte entre les persones. És un instrument de la Cultura Popular.

La Coral va estar tot el dia convivint amb els santvicentins, visitant el poble i admirant les boniques vistes del mar i la muntanya en el nostre Parc dels Germans Gabrielistes.

La nostra veïna Pepita Calopa va rebre la visita de la Coral de Sant Mediri va gaudir d’una cançó tan nostra com el “Rossinyol que vas a França”, en agraïment per la seva col·laboració desinteressada en la confecció del vestuari de la Coral.

Va ser una bonica jornada i un excel·lent concert. La llàstima va ser que la difusió del Concert no va arribar a tot el poble, molta gent no se’nva assabentar.

Una amorosida jornada de convivència per la qual els veïns del poble de Sant Vicenç de Montalt els hi estem molt agraïts.

Cantar és estimar. Estimem i cantem!

Enric Pons

Clica aquí per veure el concert sencer

Finestra al barri -Reflexions

Inauguració d'un tanatori al barri de Sants El passat dia 13 de juliol, es va inaugurar el Tanatori de Sants, per tant, ja s'ha posat en marxa. Fa com un any que ho vam saber i uns quants veïns i algunes associacions ens vam començar a reunir i a queixar-nos perquè no...

Entrevistem l’Oleguer Suñé Salvat

El cantaire més gran dels homes en actiu, i un dels qui pensa que la CSM és més que una coral. 87 anys. Nascut a Barcelona, el 1936. Del carrer Olzinelles, de tota la vida. Administratiu. Feliçment casat amb Montserrat Trepat. Pare de família, amb tres fills (Oleguer,...

El río de la Música.

El llibre-guia turística ideal per a les vacances El río de la Música. Del Jazz y Blues al Rock. Desde Memphis a Nueva Orleans. A través del Misisipi. Miquel Jurado. Redbook Ediciones. Ma Non Troppo. Barcelona, 2019. Enquadernació: rústica amb solapes. 240 x 170 mm....

En Pinxo i la música africana.

En Pinxo i la música africana. Llibre musical / Magali Le Huche. - Barcelona: Estrella Polar, 2018.- Col·lecció Llibres de sons; Sèrie En Pinxo Temàtica: Infantil, de 3 a 5 anys Magali Le Huche va néixer a la regió de París l'any 1979. Es va llicenciar en Arts...

L’Escola de Música Segura va obrir les seves portes l’any 1948.

Amb la senyoreta Carme Segura Final de curs anys 1964/65 En aquella època hi havia poques escoles de música al veïnat, i amb la Carme Segura al capdavant, “la senyoreta” pels que la coneixien, es va convertir en un referent de l’època, ensenyant als diferents alumnes...

L’auca dels tres minyons ronseros que no relata la visita dels cantaires de Sant Medir al Santuari de Lluc.

En els primers dies d’abril d’aquell any, el fred, un cop hagué causat algun estrall per la contrada, ja havia entregat els seus dominis a la tebiesa. Dins una de les cases d’un petit poble de l’illa de Mallorca estaven asseguts tres minyons amb les cames sota les...

Festa Major Musical -Coral Sant Medir

Festa Major Musical de la Coral Sant Medir 14, 15 i 16 d’abril de 2023                              X Aniversari del Cicle d’Espectacles Musicals  Cap de setmana de Cantar i Ballar a cor què vols, cor què desitges!  A Coral Sant Medir estem bojos per la música! A més...

Tocar el Cel, l’espectacle

27 novembre 2022 -Auditori del Conservatori del Liceu, Barcelona Espectacle de la Coral Sant Medir: Cant / Percussió Corporal / Claqué Fitxa tècnica -Format de l’espectacle: “The Jukebox Musical”. El gènere dels musicals jukebox consisteix en tot un seguit de cançons,...

Mercè Mateu Gascón

L’àvia de la Coral Sant Medir 94 anys. Nascuda a Barcelona, el 1928. Feliçment casada amb en Jaume Gubert. Mare de família, amb dos fills i tres netes. Amiga de la Coral: mare de la Dolors, presidenta entre els anys 2014 i 2022, i del Jaume, secretari actual, i àvia...