La tendresa d’un concert

Aquest passat mes de juliol, després d’una pandèmia desoladora de més de dos anys, i de no poder escoltar un concert, finalment al Teatre del Centre Cívic de Sant Vicenç de Montalt vàrem poder gaudir de la música i el cant de la Coral de Sant Medir, del barri de Sants de la ciutat de Barcelona.

El Cor d’Adults, de Joves i el de Pares i Mares de la Coral ens oferiren un admirable i bonic concert amb un excel·lent repertori variat, donant un mestrívol de joia musical a l’audició.

Els Adults ens varen fer gaudir amb part del Glòria d’en Vivaldi i un popurri de les nostres cançons tradicionals i populars, amb la participació de la cantant solista Glòria, d’una gran personalitat lírica.

Les joves Mares i Pares varen cantar la partitura “Africa” del musicòleg Toto, amb percussió corporal, “El Testament d’Amèlia”, cançó popular, i “A MillionDreams”, de Pink, entre d’altres.

Per finalitzar el concert ens oferiren, els tres conjunts, “Imagine” de John Lennon.

Preciós i bonic final.

Si tenim en compte que la música és l’art mitjançant l’ordenació dels sons en el temps, les seves veus tan ben estudiades i ben dirigides ens transmeten emocions, complint així una de les missions de tot músic o coral.

La Coral de Sant Medir va complir perfectament aquest concepte.

Va ser una jornada de convivència que ja se solia fer per part dels Adults de la Coral abans de la pandèmia.

El lligam que uneix un esperit de reciprocitat entre els pobles afavoreix el contacte entre les persones. És un instrument de la Cultura Popular.

La Coral va estar tot el dia convivint amb els santvicentins, visitant el poble i admirant les boniques vistes del mar i la muntanya en el nostre Parc dels Germans Gabrielistes.

La nostra veïna Pepita Calopa va rebre la visita de la Coral de Sant Mediri va gaudir d’una cançó tan nostra com el “Rossinyol que vas a França”, en agraïment per la seva col·laboració desinteressada en la confecció del vestuari de la Coral.

Va ser una bonica jornada i un excel·lent concert. La llàstima va ser que la difusió del Concert no va arribar a tot el poble, molta gent no se’nva assabentar.

Una amorosida jornada de convivència per la qual els veïns del poble de Sant Vicenç de Montalt els hi estem molt agraïts.

Cantar és estimar. Estimem i cantem!

Enric Pons

Clica aquí per veure el concert sencer

Tocar el Cel, l’espectacle

27 novembre 2022 -Auditori del Conservatori del Liceu, Barcelona Espectacle de la Coral Sant Medir: Cant / Percussió Corporal / Claqué Fitxa tècnica -Format de l’espectacle: “The Jukebox Musical”. El gènere dels musicals jukebox consisteix en tot un seguit de cançons,...

Mercè Mateu Gascón

L’àvia de la Coral Sant Medir 94 anys. Nascuda a Barcelona, el 1928. Feliçment casada amb en Jaume Gubert. Mare de família, amb dos fills i tres netes. Amiga de la Coral: mare de la Dolors, presidenta entre els anys 2014 i 2022, i del Jaume, secretari actual, i àvia...

Trencadissos d’arena

Anna Pena Miralles NINA DE DRAPDes que ja no hi etsm’he convertit en una nina de drap.Em capbusso per nits sense figuiada per la llum del teu somriure.Estrelles de mar em saluden.Mentre cerco amb ulls borrososalguna cosa que no encerto a trobar.I tot i així em...

La tendresa d’un concert

Aquest passat mes de juliol, després d’una pandèmia desoladora de més de dos anys, i de no poder escoltar un concert, finalment al Teatre del Centre Cívic de Sant Vicenç de Montalt vàrem poder gaudir de la música i el cant de la Coral de Sant Medir, del barri de Sants...

IMMA JEREMIAS PUIG

A casa seva SopranoNascuda el 1947 L’Imma em rep a casa seva, al barri de Bellvitge,on ella ha estat molt implicada en totes les lluites socials i laborals. Una persona serena, discreta, darrere la qual hi descobreixo un univers d’experiències, coneixement i una...

De lo viatge que los Blauets de lo Santuari de Lluch feren a lo lloc de Sants, e de la immillorable acollida que allà els oferiren les gents de la ciutat.

Ab tant, tots ells partiren dos jorns passats lo dit, ço és dia XXI d’aquell mateix mes. E ho feren  prop de l’hora del migdia des de lo port de la Ciutat Fidel d’Alcúdia, al nord de l’illa major de les Gimnèsies. E navegaren durant les hores a bord d’una gran...

El meu pas per Idol Kids

En primera persona Laia Soler Hola, soc la Laia i explicaré una mica la meva experiència a Idol Kids, com va anar tot i com ho vaig viure jo. Bé, per començar em vaig presentar al càsting. El primer va ser online i després vaig haver d’anar a fer un segon càsting a un...

Entrevistem a Bernat Muñoz

En Bernat Muñoz és actor de teatre, de cinema i de televisió. Ha treballat sota la direcció de Joel Joan, Toni Albà i Ventura Pons, entre molts d’altres. Ha treballat en sèries com ara Nit i Dia, Cites o La Riera. També ha dirigit més de 15 obres de teatre entre el...

Entrevistem Olga Miracle

Soprano solista, professora de cant i tècnica vocal, i adjunta a direcció de la Coral Sant Medir En el Saló de Cent Fem l’entrevista a la Sala Vivit, un dels espais de treball de l’Olga però també el seu indret de creació i un lloc on ofereix formació i concerts de...

Montserrat Garcia Rodrigo

Neix a Barcelona l'any 1941 Cantaire de la Coral Sant Medir d'ençà que tenia quinze anys Aprofitem la trobada de la Coral al parc de Belloch a Cardedeu per conversar distesament, assegudes en un banc dels jardins d’aquest lloc magnífic, amb la Montserrat Garcia, una...