El río de la Música.

El llibre-guia turística ideal per a les vacances

El río de la Música. Del Jazz y Blues al Rock. Desde Memphis a Nueva Orleans. A través del Misisipi. Miquel Jurado. Redbook Ediciones. Ma Non Troppo. Barcelona, 2019. Enquadernació: rústica amb solapes. 240 x 170 mm. 318 pàgines.

Inclou: Una agenda d’adreces comentada, una guia d’audició, bibliografia seleccionada i llista de cançons per poder escoltar mentre es llegeix el llibre.

Proposta d’una lectura i d’un viatge excepcional de quinze dies per a viatgers a qui els agrada la música i per a melòmans a qui els agrada viatjar.

Gènere: guia turística i crònica musical.

Autor: Miquel Jurado (Barcelona, 1951). Periodista musical a El País des de 1983. Autor de diversos llibres i comissari d’exposicions. Radiofonista i responsable de diversos piromusicals de les Festes de la Mercè de Barcelona.

Argument: Des del gòspel i els espirituals negres passant pel blues, el jazz i el rhythm and blues, fins al soul, el country i el rock. Un viatge excepcional que es pot fer en quinze dies, mentre es gaudeix d’una banda sonora senzillament increïble, que ens porta des de Memphis i Nashville, a Tennessee, per la Natchez Trace i la Highway 61, l’autopista del blues, fins a Clarksdale i Dokery Farms a Mississippí per, vorejant el riu, arribar a Lafayette, a Luisiana, i finalitzar a Nova Orleans, la gran ciutat de la música. Ens aconsella on dormir, on esmorzar (i què esmorzar), quins museus visitar i com accedir-hi, per carreteres interestatals i locals.

Contingut: Nashville, Memphis, Nova Orleans… Anècdotes, històries i curiositats de llocs mítics on s’ha forjat la història del rock, el blues, el jazz, el soul i el gòspel… per les variades històries de pobles, ciutats i també de persones que foren els artífexs de la música popular dels Estats Units d’Amèrica i que va créixer a les vores del Mississippí, el riu de la música. (Text extret de Ma Non Troppo. Les negretes són nostres)

Edició: castellà

Edat (recomanada de lectura): adults.

Preu: 24,90 € a FNAC i La Casa del Llibre.

-També el podeu demanar en préstec AQUÍ.

Viatge a Múnic

ÈXIT ESCLATANT, MALGRAT LA CLIMATOLOGIA Vam aprendre amb la pandèmia que res atura la Coral Sant Medir. Aplicat al viatge a Múnic cal parlar que quasi res atura la Coral... del tot. La nevada més gran i les temperatures més baixes del segle (XXI) van condicionar-nos...

Entrevistem Ramon Beltran

1a Part: Viure la Música amb Ramon Beltran Arellano Director de Coral Sant Medir 50 anys. Nascut a Barcelona, el 1973. Professor de música, pianista i director de corals des de 1997. Feliçment casat amb Asel·la Viñas, pedagoga de formació, amb qui formen un equip...

Finestra al barri -Reflexions

Inauguració d'un tanatori al barri de Sants El passat dia 13 de juliol, es va inaugurar el Tanatori de Sants, per tant, ja s'ha posat en marxa. Fa com un any que ho vam saber i uns quants veïns i algunes associacions ens vam començar a reunir i a queixar-nos perquè no...

Entrevistem l’Oleguer Suñé Salvat

El cantaire més gran dels homes en actiu, i un dels qui pensa que la CSM és més que una coral. 87 anys. Nascut a Barcelona, el 1936. Del carrer Olzinelles, de tota la vida. Administratiu. Feliçment casat amb Montserrat Trepat. Pare de família, amb tres fills (Oleguer,...

El río de la Música.

El llibre-guia turística ideal per a les vacances El río de la Música. Del Jazz y Blues al Rock. Desde Memphis a Nueva Orleans. A través del Misisipi. Miquel Jurado. Redbook Ediciones. Ma Non Troppo. Barcelona, 2019. Enquadernació: rústica amb solapes. 240 x 170 mm....

En Pinxo i la música africana.

En Pinxo i la música africana. Llibre musical / Magali Le Huche. - Barcelona: Estrella Polar, 2018.- Col·lecció Llibres de sons; Sèrie En Pinxo Temàtica: Infantil, de 3 a 5 anys Magali Le Huche va néixer a la regió de París l'any 1979. Es va llicenciar en Arts...

L’Escola de Música Segura va obrir les seves portes l’any 1948.

Amb la senyoreta Carme Segura Final de curs anys 1964/65 En aquella època hi havia poques escoles de música al veïnat, i amb la Carme Segura al capdavant, “la senyoreta” pels que la coneixien, es va convertir en un referent de l’època, ensenyant als diferents alumnes...

L’auca dels tres minyons ronseros que no relata la visita dels cantaires de Sant Medir al Santuari de Lluc.

En els primers dies d’abril d’aquell any, el fred, un cop hagué causat algun estrall per la contrada, ja havia entregat els seus dominis a la tebiesa. Dins una de les cases d’un petit poble de l’illa de Mallorca estaven asseguts tres minyons amb les cames sota les...

Festa Major Musical -Coral Sant Medir

Festa Major Musical de la Coral Sant Medir 14, 15 i 16 d’abril de 2023                              X Aniversari del Cicle d’Espectacles Musicals  Cap de setmana de Cantar i Ballar a cor què vols, cor què desitges!  A Coral Sant Medir estem bojos per la música! A més...