Història

L’any 1948, al barri de la Bordeta de Barcelona, neix la parròquia de Sant Medir. La fundà mossèn Amadeu Oller, qui la converteix en centre aglutinador social, immers en la cultura catalana amb projecció a tots els àmbits d’enriquiment humà i personal.

L’any 1950, Un petit cor d’unes quatre persones canta alternant amb el poble o amb el celebrant. El rector, mossèn Amadeu Oller, era un gran organista, pianista, músic i compositor.

El 8 d’abril de 1956 es forma un petit cor que assajarà cada dimarts i divendres; sorgeix oficialment la Coral Sant Medir dirigida pel mestre Agustí Cohí Grau i amb l’empenta del vicari Mn. Josep Bigordà.

L’any 1978, després d’uns anys d’aturada deguts al context sòcio-polític del nostre país, la Coral Sant Medir reprèn la il·lusió de cantar de la mà de grans directors com Josep Gustems, Ricard Bordas, Xavier Vilajosana i Josep Caballé.

L’any 2009 s’incorporen el Cor Infantil i Cor de Noies, dirigides per M Mercè Viña i Ramon Beltran.

Al 2010, Ramon Beltran assumeix la direcció del Cor Adult. Amb Mn. Enric Subirà com a rector de la parròquia i Jaume Teixidor com a president, la Coral consolida un gran projecte de present i futur. Posteriorment Dolors Gubert i, en l’actualitat, Marta Tort son les presidentes que vetllen per tots els socis i per llur implicació en aquest gran Cor.

Més de 140 cantaires i ballarins i més de 100 socis amics viuen la música a la Coral Sant Medir.